WK Masters Cyclocross 2016, Mol-België

Vandaag was het dus voor ons de dag dat we mee mochten doen aan het wk masters cyclocross in Mol.
Wat was het een ervaring,het was een lood en loodzwaar parcours. Nadat eerst Eddy Willemsen en John Montulet van start gingen in hun leeftijds categorie waarin John na een wereld start zelfs even 2e lag, lag hij even daarna helaas met de nr1 op het asfalt. Hij herpakte zich goed maar bleef toch de hele wedstrijd last houden van zijn val. Eddy Willemsen had het ondanks zijn korte pootjes toch ontzettend naar zijn zin en liep zeer sterk waardoor hij goed strijd leverde. John eindigde op plek 18 , Eddy op plek 43 van de in totaal 75 starters. Toen was het tijd voor onze kopman Rene Kuhlmann om gas te gaan geven.
Hij had ook een goede start en draaide het eerste zandstuk op als 8e. Naar van loop van tijd moest Rene ook een paar plekken prijs geven door het slopende parcours, iedereen zag je lijden niet normaal, De eerste 3 waren inmiddels bekend Edwin Raats was 3e geworden net voor Eric Dekker. Rene eindigde heel netjes als 13e in zijn categorie.
Toen omstreeks 11:45 was het mijn beurt.
Ik had al gehoord tijdens het warm rijden dat wij 50 minuten koersen in plaats van maar 40 minuten voor de oudjes van ons team😉.(We hebben inmiddels besloten als we op vrijdag moeten starten dat we stoppen, dus John kan nog 2 jaar mee).
Ik stond op de 5e rij als 36e.
De start was voor mij niet denderend, maar ik wist dat het een lange zware wedstrijd zou worden waardat ook bij ons slachtoffers zouden vallen qua vermoeidheid.
Het zand was vandaag mijn vriend, ik kon er goed doorkomen, waar dat anderen al na een paar meter moesten lopen, kon ik nog een poos door fietsen.
Vanaf ronde 3 kwam ik echt in een goede flow en reed ik weer naar een groepje voor me.
Aangemoedigd door mijn teamgenoten gaf ik alles. Mijn race had ik goed ingedeeld en daardoor kon ik in de laatste ronde nog een 4-tal renners inhalen.
Mijn finish plek zal zo ongeveer rond de 35e plek zijn(uitslagen nog niet gezien) maar ben dik tevreden. Mooie ronde tijden en de laatste ronde zelfs nog snelste ronde gereden.

FTLOM

Sponsoren


Volg ons ook via social media