Jos Feron Cup Helmond 16-10-2016

De grote verrassing genaamd Helmcross

 

Zo kunnen we de 3e wedstrijd in Helmond om de Jos Feron Cup wel noemen. Waarom?

 

Een nieuwe wedstrijd in dit regelmatigheidscriterium en een echt veldritparcours. Zand, héél veel zand, venijnige klimmetjes, grasheuvels en kronkelende bospaden.

 

Met zijn achten waren we vanuit Venlo afgereisd naar Helmond waar het parcours gelegd was  aan het meer van Berkendonk. Het beloofde ook vandaag weer een zonnige dag te worden 20graden stond er op het menu. Het verkennen van het parcours zei ons genoeg.  Dit gaat zwaar worden.

 

Met een steeds groter wordend deelnemersveld was het prettig, dat men in Helmond een mooie brede startlijn had. Vol gas 150 meter op de pedalen en rechtsaf listig 2% pakken richting de balk, kort naar beneden en haaks omhoog. Technisch genoeg. Bovenop een mooi uitzicht, maar tijd om te genieten was er niet. Volle bak 300 meter naar beneden evenwijdig aan het strand. En dan het strand op door het mulle zand richting het smalle spoor naast het water. Het voelde als plaksel. Daarna de klimmetjes en afdalingkjes op de grasheuvels 2x naar het water en weer terug richting finish. Kort na de finish weer een lange zandstrook langs het water. Menigeen heeft hier in het mulle zand aan schatzoeken gedaan of wilde zandkastelen bouwen .Ik zal geen namen noemen ;). Trappen, duwen, trekken door het mulle zand naar het gras. Van hieruit naar de kronkelige bospaden alwaar 2 listige klimmetjes in verscholen zaten. Een zowaar met 10%. Tussendoor hadden de parcoursbouwers nog een zandbak gevonden. Inmiddels was je er al aan gewend geraakt. Of niet? Op naar de start waar de grote molen er weer op kon en stoempend op zoek naar de balk.

 

Een zwaar rondje daar waren we het met zijn allen over eens. Waar we het ook over eens waren was dat deze Helmcross zeker op de agenda moet blijven staan van de Jos Feron Cup.

 

Uitslag CX team Venlo renners

 

Mannen:

 

Daan Bongers                   5e

 

Roy Joore                           6e

 

Mark Steins                       20e

 

Masters:

 

René Kuhlman                 3e

 

Frits op de Laak              5e

 

John Montulet                 7e

 

Paul Laning                      8e

 

Eddy Willemsen              10e

 

Dimitri Peulen                 21e

 

FTLOM

Sponsoren


Volg ons ook via social media