Jos Feron Cup Venlo 01-10-2016

Na enkele weken van voorbereiding waarbij zelfs een 2 daags trainingskamp belegd werd in België was het dan eindelijk zover. De start van de Jos Feron Cup. De primeur ging ditmaal naar Venlo en welteverstaan op het Schaapsdijkerpark waar een tof rondje werd neergelegd door Daan Bongers. Hartstikke droog en glad was het parcours wel. Veroorzaakt door het weergaloze zomerweer van de afgelopen weken. Ook vandaag weer, want de wedstrijd werd afgewerkt onder een temperatuur van zo’n 20 graden. En dat op 1 oktober. De start was er een om je vingers bij af te likken. 300 meter asfalt met een stijgingspercentage van 3% deed bij velen de hartslag al direct rond het kookpunt borrelen. Direct daarna een stuk singletrack met vervaarlijke knijpbochtjes en direct daarna een klim die bijna recht om hoog ging. Zat je nog niet aan je limiet, dan hier wel. Hierna begon een goed lekker stuk vele rechte brede stukken en goedlopende bochten door het bos. Hier kon je prima herstellen en toch flink doortrappen.

 

Na de passage door het bos kwam je in een afdaling die je goed snel kon nemen door de kuipbocht die erin lag. 2x linksaf en weer een afdaling, smal met een harde ondergrond. Daardoor snel waardoor je goed op moest letten in de rechtsbocht die er achterlag. Op naar normaliter DE afdaling. Ga je hier te hard dan was het onvermijdelijk, over het stuur en/of het maisveld in. Echter uit veiligheidsoverweging was deze uit het parcours genomen. Van te voren werd er op het parcours het NK atb voor brandweer en politie georganiseerd en werd ook nog een wedstrijd atb voor de Jos Feron Cup gedaan. Die afdaling was dus helemaal naar de vaantjes gereden.

 

Eronder langs dan maar. Slingerend tussen de bomen door naar een andere scherprechter, een langere klim die nu ook enkel te voet kon worden gedaan.  Op naar een technisch stukje, haakse bocht naar rechts, niet lopende bocht naar links , klimmetje op naar rechts en dan afdalen op schuine helling. En op naar start finsh. Asfalt, snel de grote plaat erop en knallen weer naar boven.

 

Prachtige ronde waarbij het nog geen uitgemaakt zaak is wie de kopman is bij de masters. John Montulet  werd 5e, Frits op de Laak 6e, René Kuhlman na een weergaloze inhaalrace 7e, Eddy Willemsen 11e en Paul Laning 15e. Roy Joore eindigde bij de heren op een zeer verdienstelijke 5e plaats.

 

 

Een goed begin is het halve werk. Op naar Baarlo.

 

Naar de fotopagina

 

FTLOM

Sponsoren


Volg ons ook via social media