Jos Feron Cup Beesel 13-12-2015

Vandaag alweer ronde 10 van de Jos Feron Cup dit keer op en rond de Walsberg in Beesel. Door diverse blessures en griepjes was ik de enige die het CX TEAM VENLO vertegenwoordigde vandaag. Het parcours lag er zeer mooi bij ondanks de nodige regen en de wedstrijden die er op zaterdag al verreden waren. 12:02 de start van de masters. Ik stond op de 3e rij en had een super start en stuurde als 7e de eerste bocht in. Het was wel zeer glad op het parcours maar ik had gelukkig de goede banden en druk staan. De strijd was hevig tussen Stefan Verheyen Edward Vd Werf en mijn persoon want de top 5 was al snel uit zicht. Op de diverse klimmetjes van de Walsberg kon ik makkelijk mee en aan het einde van de eerste ronde zag ik mijn kans schoon. In de afdaling in het losse zand schoof ik op naar plek 6. Na start finish kon ik herstellen van de eerste inspanningen. Bij het uitkomen van de bocht aan de achterzijde van de singletrack maakte ik helaas een foutje en schoof onderuit. Ik kon dus weer opnieuw beginnen. Ik wist inmiddels dat ik mijn voorgangers kon hebben en ging dus weer vlug op jacht. Aan het einde van ronde 2 pakte ik eerst Edward in de klim en daarna Stefan in het zeer losse zand en het technische stukje naar beneden. Ronde  3 en 4 liep ik langzaam uit op mijn naaste concurrenten en kon ik goed door rijden zonder echt kapot te gaan. Halverwege ronde 5 stond daar ineens Francis Penders met ketting problemen, dit gaf mij weer een extra boost om nog een plekje te proberen te pakken. Een volle ronde met hem strijd geleverd. In het losse zand en Walsberg omhoog pakte ik die plek. Helaas was het van korte duur en kwam hij er weer over, echter kon ik wel volgen. Dit gaf dus nog hoop. Mijn plan was om aan te haken om zo in de laatste ronde in het laatste stuk toe te slaan. Jammer genoeg mislukte mijn plan door een stuurfout en moest ik hem laten gaan. Het gat bleef 50 meter en hoe ik ook probeerde dichter bij te komen het gat bleef hetzelfde.

Uiteindelijk finishte ik als 7e. In ieder geval zeer tevreden over mijn vorm en mijn nieuwe materiaal. Dit geeft een zeer positieve boost voor de laatste paar wedstrijden van de Jos Feron Cup.

 

 Tot volgende week in Nederweert.

 

 

 

 

 

FTLOM

Sponsoren


Volg ons ook via social media