Jos Feron Cup Brunssum 08-11-2015

Op deze bijna zomerse ochtend vertrokken 2 leden van CX team Venlo richting Brunssum, terwijl de rest van het team  koos voor een rustige training in de vorm van een toertocht  te Reuver.

Eenmaal aangekomen gingen Eddy en ik rustig het parcours verkennen. We hadden al gelijk in de gaten dat we ons niet moesten opblazen op de asfalt klim want dat zou ons opbreken naar mate de wedstrijd zou vorderen.

Na een 2 tal rondjes verkennen hadden we het wel gezien, gedoseerd vertrekken en zien waar de andere kapot zouden gaan was het motto, inhoud was belangrijk vandaag, op het niet zo heel erg technische parcours.

Nadat we de nummers hadden opgehaald en ons klaar hadden gemaakt voor de wedstrijd ging het voor de laatste keer om 11:32 los. (Vanaf volgende week starten we om 12:02).

Eddy stond links op de 3e rij, ik stond rechts achter een paar snelle starters. Mijn start was super goed en ook Eddy was goed weg al hoewel hij wat gevangen zat tussen een aantal renners. Ik draaide als 7e de asfalt klim op, zoals eerder gezegd gedoseerd vertrekken was het motto. Dit was dus niet gelukt en moest hiervoor in de 2e ronde mijn tol betalen. Met dat ik voor de 2e keer aan de asfalt klim begin hoor ik de speaker  omroepen “Eddy Willemsen vraagt om een DNF”, ik denk wat is dat??

Bleek  later dat onze Eddy te scherp was deze wedstrijd, en de bocht wat te scherp nam , de boom  gaf niet mee en was sterker als Eddy zijn schouder.  Eddy kon echt niet verder en verging van de pijn.

Één maal  voor de 2e keer boven aangekomen te zijn na de loodzware asfalt klim ging het even mis in de afdaling  was de concentratie even weg en ging ik even de braamstruik in, hierdoor konden mijn achtervolgers een flink stuk in lopen.

Na de afdaling volgde een vrij eenvoudig middenstuk waar dat ik de resten van de bramenstruik heb moeten verwijderen hierdoor liepen ze nog verder in. Tijdens de kronkelklim naar boven zeiden de bovenbenen POEF. Hier moest ik dus passen en ben lopend naar boven gegaan, 1,2,3, 4 man ervoor bij flink balen dus. Boven aan weer op de fiets en herstellen dacht ik.

Het gat werd niet heel veel groter maar kon niet echt volgen , langzaam voelde ik de kracht weer terug komen en kon ik redelijk mee op de asfalt klim. In de afdaling reed ik weer naar het groepje toe en kon makkelijk volgen, dit bied nog goede hoop dacht ik toen.

Met het opdraaien van start finish maakte ik een cruciale fout en reed een bredere lijn en schoof onderuit weer een gat naar het groepje. Toch op vermogen dit weer makkelijk dicht kunnen rijden en op de klim kwam mijn inhoud naar boven en kon er enkele passeren. Daarna in de afdaling kon ik wat meters pakken omdat dit stukje me na de trainingen van afgelopen weken best goed afging.

Echter op het eenvoudige vlakke stuk bij start finish ging het mis, mijn snelspanner was blijkbaar bij de val een halve ronde ervoor iets los gegaan en mijn wiel zat dus los. Daar kwamen ze weer voor bij nu echter een man of 6. Vlug weer vast gezet, maar mentaal toch wel geknakt.

Kon dus weer helemaal opnieuw beginnen nu was het gat echter te groot geworden.Door gewoon mijn eigen wedstrijd te blijven rijden kon ik toch nog in het wiel komen bij iemand en heb ik gewacht tot de laatste afdaling om hem te passeren. Daarna was het gewoon een sprint naar de finish en kon ik al met al toch terug kijken op een goede wedstrijd.  Resultaat een 12e zwaar bevochten plek. Al met al toch tevreden,  zeker met het oog op mijn manier van rijden technisch gezien is de vooruit gang goed te noemen. Nu nog tactisch ook nog eens de wedstrijd goed indelen dan zijn er nog wel plekken te halen

Eddy stond met een verbeten gezicht langs de kant toch nog de nodige aanmoedigingen te geven wat top was. Bedankt Eddy.

Nu op naar de volgende wedstrijd deze zal zijn in Meijel ,waar we waarschijnlijk weer in volle sterkte aan de start zullen staan.

 

See you.


FTLOM

Sponsoren


Volg ons ook via social media