Jos Feron Cup Baarlo, 11-10-2015

Eindelijk was het dan zover. De vuurdoop van CX team Venlo. Afzien in het bos, je fiets die een eigen wil heeft. Elk foutje wordt dan ook meteen afgestraft en je licht weer enkele meters achter je voorganger. Dit weerhoudt ons er niet van om lekker vol gas te blijven geven.Het was een prachtige zondagochtend in Baarlo. Lekker zonnig herfstweer. Roy kon niet starten in de heren klasse wegens vakantieplanning en besloot daarom aan de funklasse(CX en ATB) mee te doen. Nou dat hebben ze geweten daar in Baarlo. Met een raketstart zorgde hij er meteen voor dat hij als eerste het bos in dook. Al gauw waren ze met een groep van 3 vooruit waar Roy het tempo hoog hield. In de korte bochten met afdalinkjes en beklimmingen moest hij op zijn crosser alle zeilen bij zetten om zijn twee ATB belagers van zich af te houden. Gelukkig kon hij het de ATB-ers moeilijk maken op de snelle rechte stukken. En had hij in de laatse ronde nog genoeg over om zijn naaste belager Erik Nellen van zich af te houden om zo als eerste de finishlijn te passeren. Inmiddels was het al aardig volgestroomd in Baarlo met publiek en renners. Zo'n eerste wedstrijd geeft voor iedereen altijd meer spanning. Hoe is de techniek, hoe is de vorm. Vragen waar je tijdens de wedstrijd antwoord op krijgt. John, Paul en Eddy startten bij de cyclocross Masters en de startopstelling wordt bij de eerste wedstrijd door loting bepaalt. John en Paul hebben geluk en starten op de eerste rij. Eddy moet het doen in de achterste regionen.

Pang, het startschot is gevallen.Jetzt geht es los. Paul en John zijn er vandoor.John duikt als eerste het bos in, Paul rond de 10e plek en volgens insiders had Eddy een superstart waar hij vele plaatsen goed maakte. Het wordt een stevige en snelle koers. De verbrandingsmotoren draaien op volle toeren en er wordt al snel naar adem gesnakt. Door, door, door scanderen de supporters van CX team Venlo. Ik heb al vernomen dat een van de supporters zo bevangen is van de cyclocross, dat hij inmiddels al een cyclocrosser te leen heeft. En je weet eenmaal besmet met het cx virus en je komt er niet meer vanaf. Het succes van Roy krijgt een zeer goed gevolg. John legt beslag op op de 3e plek. Paul heeft tijden zijn eerste cx wedstrijd ook een mooie strijd kunnen kunnen leveren. Eddy kon zich door pech in de 2e ronde niet echt in het strijdgewoel mengen.

Na afloop was iedereen echter super tevreden en dat er nog verder winst op diverse fronten te halen is was ook iedereen van overtuigd.

Op naar de volgende koers.

 

 

 


FTLOM

Sponsoren


Volg ons ook via social media